De meest duurzame woningen van dit moment

0 Shares
0
0
0

We zijn tegenwoordig allemaal bezig met duurzamer wonen. Dit is ook belangrijk. Het biedt grote voordelen voor het milieu, maar natuurlijk ook voor de eigen portemonnee. Je kunt veel energie besparen als je duurzaam woont. Ga je zoeken naar je droomhuis op de complexe woningmarkt van vandaag? Dan zoek je meestal bewust naar een energiezuinige woning. Wil je zelf een huis laten bouwen? Dan kun je goed rekening houden met de duurzaamheid van je nieuwe woning. Wat zijn nu de meest duurzame woningen van dit moment? Wij geven je inzicht.

De volledig zelfvoorzienende woningen

Volledig zelfvoorzienende woningen noemen we ook wel energie-neutrale woningen. Deze zijn zeer populair in deze tijd. Laat je door De Woonwensfabriek je ideale woning bouwen? Dan kun je deze direct energie-neutraal laten maken. Het is zeker ook mogelijk om een bestaande woning volledig zelfvoorzienend in de energie te maken. Wel moet je dan rekening houden met een groter kostenplaatje. In veel gevallen betekent het namelijk dat je relatief grote aanpassingen aan de woning moet maken. Bij een volledig zelfvoorzienende woning, ofwel een energie-neutraal huis, wordt er helemaal geen energie van een energieleverancier meer gebruikt.

Duurzame en toekomstbestendige woningen voor elke levensfase

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een duurzame en toekomstbestendige woning te laten bouwen die geschikt is voor elke levensfase. We noemen dit ook wel een levensloop bestendige woning. Hierbij is volop aandacht voor duurzaamheid, waardoor de woningen energiezuinig zijn. Zo zijn deze woningen vaak al volledig gasvrij. Daarnaast zijn deze woningen geschikt voor elke levensfase, van jongvolwassenen tot ouder, waardoor je de rest van je leven probleemloos in de woning kunt blijven wonen.

Minimaal energieverbruik in een passiefwoning

Passiefwoningen worden ontworpen met het oog op duurzaamheid, voornamelijk op het gebied van verwarmen en verkoelen van de woningen. In deze woningen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke warmtebronnen, zoals zonlicht en ook de lichaamswarmte van de bewoners, waardoor er geen energieverbruik ontstaat voor het verwarmen van de woning. Passiefhuizen worden optimaal geïsoleerd. Het gaat om luchtdichte constructies die gebruik maken van ventilatiesystemen met warmteterugwinning. De impact op het milieu is minimaal, net als de kostenpost voor energie.

Houten woningen van natuurlijke materialen

We besteden niet alleen meer aandacht aan hoe we binnenshuis met energie omgaan. We besteden ook meer aandacht aan materialen die worden gebruikt voor de bouw van een woning. Op dit vlak zien we een toename in het aantal houten woningen. Deze woningen worden volledig opgebouwd uit duurzame, natuurlijke materialen. Al het bouwmateriaal dat wordt gebruikt is CO2-neutraal en hernieuwbaar. Deze woningen zijn ecologisch verantwoord, terwijl ze ook heel sfeervol zijn.

Tiny homes voor klein en bescheiden wonen

Tot slot zijn ook de tiny homes, of de kleine huisjes, heel populair. Een tiny home heeft veelal een oppervlakte van minder dan 50 vierkante meter. De woningen zijn voorzien van slimme (opberg)oplossingen om op een kleine oppervlakte toch fijn te kunnen leven. Doordat de huizen zo klein zijn, zijn ze ook direct veel energiezuiniger dan grotere woningen. Daarnaast worden de tiny homes vaak duurzaam gebouwd voor een optimaal milieuvriendelijk resultaat.

0 Shares
Ook interessant

Wc opknappen: 4 frisse tips

Het kleine kamertje waar velen komen, maar weinig wordt gesproken. Waar hebben we het over? Precies, het toilet…