Ga voor een specialistische reiniging van kelder schimmel!

0 Shares
0
0
0

Het is algemeen bekend dat schimmels zeer schadelijk kunnen zijn. Zowel voor je gezondheid als voor je woning zelf. En dus wil je schimmels zo snel mogelijk laten verwijderen. In dit artikel vertellen we je hoe je dat aanpakt.

Schimmels zijn schadelijk voor gezondheid en woning

Je staat er wellicht niet bij stil, maar er zijn vele soorten schimmels die in huizen kunnen voorkomen. Letterlijk duizenden soorten! Ze leven vaak op verschillende plekken in je huis, zoals badkamer, kelder of kruipruimte en hebben verschillende eigenschappen en kenmerken. Wat ze echter allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze schadelijk en nadelig zijn. Schimmels kunnen namelijk de conditie van je huis aanzienlijk verslechteren. Zo kunnen schimmels ervoor zorgen dat behang of stucwerk loslaat. En daardoor zijn er sneller dan nodig herstelwerkzaamheden nodig. Ernstiger nog kunnen de nadelige gevolgen van schimmels voor de gezondheid van de bewoners zijn. Uit studies is bijvoorbeeld gebleken dat ze kunnen leiden tot luchtwegklachten. Ook kunnen schimmels voor stankoverlast zorgen.

Schimmels uit je kelder laten verwijderen

Een favoriete plek van schimmels is in kelders. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in kelders vaak vrij hoog is en daarbij gedijen schimmels. Vanwege het schadelijke karakter van schimmels wil zo snel mogelijk de schimmel uit de kelder verwijderen. Hieronder vertellen we je hoe je dat kunt doen.

Je kunt natuurlijk zelf gaan proberen de schimmel te bestrijden met middelen die in supermarkten of bij bouwmarkten te verkrijgen zijn, maar dat heeft vaak op langere termijn niet het beoogde effect. Bovendien is het inademen van de schimmels mogelijk ongunstig voor je gezondheid. Daarom wordt het zeer aanbevolen om schimmels van muren en plafonds te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. De experts van zo’n bedrijf weten immers precies hoe ze te werk moeten gaan en hebben de juiste middelen beschikbaar. En daarmee wordt de schimmel ook op de langere termijn effectief verwijderd.

De schimmelexpert laten komen

Schimmelexpert Lavos Reiniging BV komt door heel Nederland bij zowel bedrijven als particulieren om schimmels uit kelders te verwijderen. Je vraagt heel eenvoudig online een gratis offerte aan, liefst ondersteund met foto’s zodat de experts een goede indruk krijgen van het probleem dat ze voor jou gaan oplossen. Op werkdagen krijg je binnen 4 uur een offerte op maat en kun je snel schakelen om de schimmels zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Schimmelvorming voorkomen: Kelder waterdicht maken

Schimmels houden van een vochtige omgeving en komen daarom vaak voor in kelders, want die zijn vaak vochtig. Laat daarom je kelder waterdicht maken en voorkom zo schimmelvorming. Dan hoeven deze schimmels ook niet verwijderd te worden. De specialisten van Lavos Reiniging zijn je graag van dienst met advies en daad bij het waterdicht maken van je kelder.

0 Shares
Ook interessant

De nadelen van AquaCell uitgelicht

We lezen op de website van AquaCell: ‘De kleinste, meest geavanceerde waterontharder van Nederland, met ‘100% kalkvrij’-garantie,’ en…